top of page
IMG_3712.JPG

over Sacrebleu

Welkom bij Sacrebleu

Wij zijn Caroline, Hans, David en Thomas let een groot hart voor dieren en een passie voor de Chartreux. Af en toe hebben onze 2 Chartreux dames een nestje kittens.  Wij hebben het privilege om de eerste babystapjes mee te maken. Bij ons zitten ze mee in ons huis en wennen ze aan de drukte, huisgeluiden, hondjes en katten.

Rasinfo

Uiterlijk

Mooie blauwgrijze zachte vacht met geel tot koperkleurige oogjes. Een lachende mondvorm. Stevig robuust lichaam. Korte gespierde nek. Elegante sterke poten. De kittens hebben nog een licht tijgerpatroon dat doorschemert in hun vacht die met opgroeien verdwijnt. De kater is flink wat groter dan de kattin.

 

Oorsprong

Dit oud Frans ras heeft verschillende mogelijke oorsprongen. Ze worden geassocieerd met Karthuizer monniken, een dikke Spaanse stof en hun afkomst zou uit Syrië terug te leiden zijn. In de loop der jaren zijn ze gekruist met Britse Korthaar en de Pers. Vanaf 1977 zijn ze erkend als apart ras. Felis Cattus Cartusinorum.

 

Karakter

De karthuizer is een veelzijdige gemakkelijke kat en houdt van gezelschap zonder opdringerig te zijn. Gezegend met een goede gezondheid (in vergelijking met andere kattenrassen) zijn er velen die 16 jaar leeftijd bereiken. Deze zachtaardige mooie kat voor beginnende kattenliefhebbers maakt van hen overtuigde karthuizer fans.

Ze zoeken graag uw gezelschap op maar blijven bescheiden. Ze zijn niet luidruchtig of opdringerig. Ze blijven lief ook als ze iets minder leuk moeten ondergaan. De kater is gewoonlijk gemoedelijker en iets aanhankelijker dan de kattin.

 

Verzorging

De karthuizer vraagt geen uitzonderlijke verzorging. De vacht mag je wekelijks even borstelen, met een zachte borstel. Meestal hebben ze een goede eetlust en hou je best het gewicht in de gaten omdat sommigen toch neiging hebben tot wat overgewicht.

In huis hebben ze graag een paar rustige plekjes waar ze zich kunnen terugtrekken en vanaf een hoger plekje op bvb een krabpaal houden ze graag alles in de gaten.

 

 

bottom of page